KLANGBEHANDLING PETER HESS KLANGMASSAGE® 
OCH INTEGRERANDE RÖSTTONING


Du bokar tid för Klangbehandling direkt hos mig på: info@bergmanvoice.com
Du ska känna dig varmt välkommen och veta att du är i trygga händer. Jag cerifierades 2010 på Nprdlys kurscenter i Danmark, men Klangmassagen känns medfödd, det är som jag alltid har gjort den. Händerna tänker ibland själv, men såklart, jag har ju övat lite på gitarren genom åren. Och - behandlingen stämmer kropp, själ och sinne till ett klingande livsinstrument i sin egen unika livston

Jag har nu tagit hem alla skålarna, den extra breda britsen och samtligt tillbehör till vår lilla musikstudio här vid vårt hus på Norra Lidingön, vid skogsbrynet till Elfviksreservatet. Vi bygger ett utedass under sommaren (2018) (elektriskt) så vi kan vara "självförsörjande". Inte så kul att vid en avslappnande behandling bemöta tre tokuppspelta och gladskällande gårdshundar  om man behöver släppa blåsan...

Det känns helt rätt att förlägga behandlingarna i en superkreativ miljö, med allsköns instrument och förstärkare runtom .Klangmassagen är också en förstärkare och du är själva instrumentet. Här dimper du ner helt påklädd på britsen och förbereder dig att bara ta emot, villkorslöst. Det är vitsen. Inte självklart lätt med det samma men kroppen är klok, det fattar rätt snart ...vad som är själva vitsen och, öppnar hjärtat för energipåfyllnigen.

Behandlingen tar ca 90 minuter och börjar med ett litet snack om tillståndet,  behoven, önskningar och upplevt självläge. Du berättar det du tror jag hbehöver  veta och det du vill jag ska ta hänsyn till. Det jag måste veta är om du har opererat dig nyligen, om du har smärta eller andra besvär. Många besvär och blockeringar  lättar, likaså  spänningar. Kroppen kommer ganska snabbt in i ett självreglerande läge och börjar självläka. Kroppen vet vad den behöver.Efter behandlingen serveras en god kopp the´ och vi  delar det du vill dela.

Jag certifierades i Klangmassage 2010 på Nordlys Center i Danmark. Där arbetar jag förresten nu med min egen metod i Integrerande Rösttoning eller Bio-resonans. Jag kombinerar alltid Klangmassage med Rösttoning och mina klangbehandlingar avslutas alltid med mjuk integrerande toning över hela kroppen, något som kommit att bli mycket uppskattat. Under behandöilngen använder jag Peter Hess specialklangskålar som är gjorde för ändamålet. Men under rösttiningen på slutet har jag mina antika tibetanska skålar. Dom anvönder jag alltid när jag tonar,. det blir något speciellt.

Om så önskas kan sessionen inledas med en Tapping, innan klangmassagen. Det är en mycket bra sätt att  att slappna av på och göra sig tillgänglig för klangens verkan. Jag är utbidad i olika sorters Tapping, dvs man knackar på olika akupunkturområden i ansikte och på överkropp medan man fokuserar på ett problemområde. I samband med klangmnassage gör vi bäst en ordlös Tapping, TTT- Tension Tapping Technique, som lugnar och balanserar nervsystemet. Det är en mycket enkel och effektiv självhjälpsmetod som lämpar sig väl i sammanhanget. Gå gärna in och kolla in TTT-metoden, den är sympatisk och förbluffande verksam: www.peacefulheart.se  Jag skriver mer om Tappimg i en egen länk här på hemsidan.

Klangmassage kan mottas av alla och atmosfären är präglad av närvaro, harmoni och välmående. Särskilda behov och särskild ljudkänslighet bemöts genom att ex  placera klangskålarna en bit ifrån eller runt kroppen och tona varsamt in. Varsamheten anpassas lyhört vid extra känslighet. Det är mottagarens arena och behandlingen ska kännas trygg och skön. Min roll är att lyssna, följa och  hålla strukturen. Men iband vill händerna improvisera, jag kollar då av med mottagaren och ofta visar det sig att kroppen vill något, kroppen vill visa vägen.

Appropå det är med tryggt, vårt lilla barnbran på tre år och fyra mponader sdov över och vaknade ur en dröm i morgonsängen med frågan, "Farmor, vad betyder tryggt...." Jag t'änkte till en liten stund och sedan kom orden av sig själv, "Det är när något känns snällt". Klangmassagebn är trygg fär den känns snäll...

Klangbehandlingen är harmoniserande och upplyftande, samtidigt som den balanserar och lugnar kropp och sinne. Den skapar inre ro, och ger ofta skapande impulser, spänningar och blockeringar kan lossa, du hittar vägen till ditt eget center och förstärker din egen självläkningsförmåga. Genom klangskålarnas vackra klanguniversum och vibration försätts livsenergin i rörelse och du hjälper kropp och sinne att hjälpa sig själv. Det sker en djupstimulans.

Du ligger på britsen med en tunn filt över dig. Skålarna ställs varsamt i olika formationer på kroppen: Baksidan, bland annat på fotsulor – ländrygg – mittrygg – bröstrygg – skuldror- i mjuk åttaformad lätt rörelse över mage/solar plexus som bl.a. stimulerar lymf-, hormonsystem och  ämnesomsättningen.. Framsidan, på bröstet, solar plexus, magenm knäna - insidan av hpnder, upp mot bröstkorg och lungor, försiktigt runt huvudet. Som avslutning klingas en vacker klangbåge över hela kroppen och du kan uppleva att du liksom svävar i anden (jo  just så kan det kännas för många) du svävar fritt mellan himmel och jord och upplever - tynglöshet och subtil tyngd på samma gång. Sedan ges en harmonierande integrerande rösttoning som som avslutning och som värmer hjärtat, stärker välmående och helhet. Klangen får sedan stilla klinga ut och du vilar en stund i integration. Innan theét.

Klangmassage och rösttoning kan användas för både välmående och som terapeftiskt redskap, som rehabilitering och som komplement till olika behandlingar såväl  till förebyggande som till återhämtande av livsenergi när depåerna är slut. Det är en friskvårdsmetod med djupgående läkande och helande effekter.

Grundaren till denna Klangmassage heter Peter Hess, född 1941 i Tyskland. Ursprungligen  diplomingenjör för fysikalisk teknologi som började intressera sig för ljudkultur och ljudens påverkan på människan. Professor Wegners forskningsarbete runt ljudpåverkan inspirerade Peter Hess och så småningom bildandet han ”Institut fur Klang-Massage-Therapie”. Där har man utbildat tusentals klangmassörer med verksamhet i Tyskland, Österrike, Schweiz, Polen, Ungern och sedan 2004 i de skandinaviska länderna. Nyligen startades utbildning i Spanien och USA, klangmassagen vinner mark och lämnar god energi och goda effekter efter sig.

Klangmassagen knyter an till urgamla östliga kunskaper om klangernas läkande inverkan. Befinner sig människan i samklang med sig själv och med omvärlden kan hon i upplevd frihetskänsla skapa livskraft för hållbar hälsa och en harmonisk och inspirerande livstillvaro. Dessa kunskaper  är väl spridda inom Asiens olika filosofier och detta anpassade Peter Hess till den västliga kulturen och till den moderna stressdirvna människan.

Homeostasis som är en medicinsk term för samklang som betyder att allting samspelar så naturligt och gott som möjligt i kropp och sinne. Som en välklingande och samstämd orkester där varje enhet bidrar till helheten och allt kan lyfta och ”allting går upp i en större enhet”, det ä'r Homeostasis.  För mig är det själva syftet med Klangbehandlingen.

De klangskålar som används under behandlingen är speciellt framställda för att användas på kroppen. Det viktiga är att de frekvensområden en skål har är korrekta i förhållande till kroppens behov, och att svängningarna kan fortplanta sig harmoniskt från skålen till de kroppsområden vi fokuserar och arbetar på. Hela vår kropp leder ljud, vävnader, skelett, hud, vatten. Vi består av minst 75% vätska. De subtila mjuka vibrationerna som uppstår kan lätt förflytta sig i kroppen och påverka både spända ömmande, smärtande kroppsområden, lossgöra blockeringar, balansera stressade nervsystem och stimulera vagusnerven och den vilande parasympatiska delen av nervsystemet där återhämtning och impuls självläkning kan ske, stärka friska cellfunktioner,  rensa ut störande slagg och ge frisk input till sinne och tankar. De harmoniska klangerna som uppstår är milda och vackra och har en livsuppbyggande stärkande kraft för både psyke, kropp och det innerliga, ömtåliga besjälade.

”The sound of the singing bowl touches our innermost soul and brings it into vibration. The sound breaks tension, mobilizes self healing forces, and sets free creative energies.” 
”Sound Massage Provides Deep Relaxation and:...is non invasive...can be used in both private and group settings...feels soothing and pleasant...harmonizes the body...helps rebuild our sense of safety and security...provides space to let go of what no longer serves us...is supportive to many other therapies”  Peter Hess, founder

Varmt välkommen till ett verkligt gott sätt att ta hand om dig själv, dina resurser och din   medfödda rätt till positiv energi, livsmognad, välmående och kreativ expansion.

Se gärna min videpresentation av klangmassage: https://youtu.be/KjnmBo2p6Dc

                                                                             Väl Mött Marie