OM KLANGSKÅLARKlangskålar finns i olika kulturer som Japan, Kina, Thailand, Tibet, Nepal. Man använde dem i templen i ceremoniella sammanhang, till intiationsrister och till bön. Ibland använde man skålarna helt krasst till förvaring... 

Antagligen handlar det om en blandning av vardagsföremål och rituella kärl.Skålarna tappade med samhällsförvandlingen mer och mer sin betydelse och slutade produceras för ca. 60 år sedan. På världsmarknaden finns nu enbart få välklingande gamla klangskålar, men många dåliga.

Peter Hess, grundaren av denna Klangmassage®, lät på nytt starta upp tillverkning av klangskålar enligt gammalt traditionellt recept.  Han letade och fann åldersstigna hantverkare som fortfarande kom ihåg. Nu är flera klangtilverkare igång i Nepal. Och i varje klangskåpl som tillveras ut fem till tolv olika metalle  som smälts till flytande massa och formas, lägger man till delar av en gammal, antik skål. Så varje nytillverkad skål innehålller en del av det gamla arvet.  Alla skålarna kvalitetskontrolleras i flera led.

Peter Hess klangskålar är gjorda så att vibrationen från skålen huvudsakligen riktas nedåt, dvs in mot kroppen, när skålen står placerad på kroppen under behandlingen.Jag har jömfört med ina gamla tibetabnska skplar och vad gäller nedåtriktad vibration och frekvens, överträffas Hessskålarna de gamla som lkingar mer ut i omginingen och fältet. Å andra sidan går de inte att kvalöitetsmfära gamla och nytillverkade skålar, det är två olika saker. Jag använder både och när jag ger klangmassage. Och jag anvönder enbart de gamla antika skålarna, när jag rösttonar.

För att vara säker på att förvärva en bra nytillverkad klangskål har Peter Hess utvecklat Peter Hess kvalitetsgarantin. Sedan 1997 finns det  nyproduktion av kavlitets- klangskålar. På så sätt återlivas och bevaras ett gammalt hantverk.
 

NORDLYS KURSCENTER I SILKEBORG DANMARK där jag själv är utbildad utbildar klangmassörer och säljer också klangskålar, gongar och andra klangtillbehör klicka för mer information: www.klangmassage.dk

Jag säljer Peter Hess skålar enbart i samband med mina kurser.