RÖSTER OM MARIES KLANGMASSAGE

"Ett djupt och varmt tack för de ljud och vibrationer du gav mig i förrgårJag kände mig mottagen på ett väldigt varmt och tryggt sätt av dig och det kändes väldigt avslappnat och skönt att få lämna över mitt fysiska och mentala rum och bara ta emot. Det enda jag aktivt gjorde var att andas och försöka öppna mina sinnen så mycket jag kunde. Det jag tog emot kändes som gåvor av ljud, toner och energier. Jag fick översköljas och genomsköljas av näring. När jag gick hem kände jag mig förutom väldigt lugn och avslappnad väldigt “glatt” i lederna. Detta kändes helt normalt eftersom vibrationerna från tonerna givetvis gått in i ben, ligament och leder och gett ledvätska möjlighet att komma åt ifall jag haft stelhet någonstans. Det var en känsla motsatt till “morgonstelhet” när man istället sträcker på sig för att väcka muskler och leder. Nu var jag istället helt “genomväckt och fysiskt aktiverad”. Det kändes skönt men det var mer än så.
Jag somnade tidigt. Det var en sömn och vila min kropp verkligen behövde. Men det som jag nu känner att var den största behållningen var något helt annat.Jag både skrev till dig och berättade kort att jag fastnat för ditt sätt i Eric Eriksson-hallen att arbeta med tonerna - därför att du skapade dem så starka, måleriska och utan dissonanser. Att jag känner mig så smärtsamt påverkad av dissonanser och skorrande ljud. När du i slutet av tiden i onsdags tonade till de äldre skålarnas vibrationer och de då och då kom i “dissonansläge” reagerade jag omedelbart men - jag upplevde din röst som en väldigt trygg arm att helt enkelt hålla mig i och bara följa efter. Du använde tonen från skålen som en grundton att väva en otroligt stark och målerisk väv tillsammans med.
Inte bara vackert och skirt, varmt utan även i dova, mullrande, stormiga lägen - men hela tiden som en rorsman som stadigt håller i ett roder oavsett om det är slör, stiltje eller storm.
Du hjälpte mig genom dissonanserna och istället för som jag vanligt brukade göra, stänga mig som en mussla, kunde jag ligga kvar och behålla alla sinnen och kanaler helt öppna och ta emot.
Det jag dagen efter då insåg var att, min känslighet för bl.a dissonanser uppkom i ett mycket känsligt läge i mitt liv där väldigt mycket balanserade mellan liv och död. Jag var då helt enkelt tvungen att sluta mig för att jag behövde varje millimeter av min kraft och energi inåt och jag var i det läget fullständigt utan skyddande hud. När jag sedan dess blir påmind fysiskt av den perioden genom att ställas inför något som då var ett “hot” men inte alls så nu…reagerar jag med att ta fram musslan igen. Jag har i vissa perioder åter befunnit mig i situationer där min energi inte räckt till och då snabbt klippt av allt som “stört mig”. Så är det inte nu…och det var en mycket intressant upplevelse att jag genom att följa din röst kunder vandra igenom delar jag normalt inte kunde…eller faktiskt inbillade mig att jag inte kunde. Som att gå med en rustning i handväskan som jag tar på mig fastän situationer inte alls kräver denna rustning.
Det här blev verkligen något jag funderar vidare på….tack Marie".
Eva "När jag lagt mig tillrätta och första klangskålen börjat vibrera på ryggen flöt jag ut som smält guld över bädden. Det kändes som jag skulle flyta iväg till drömlandet men när klangskålen flyttades till foten fördes jag mjukt men bestämt tillbaka till rummet och kroppen. Efter båda fötterna fått ha skålen en stund var jag stadigt grundad, här och nu.
Två klangskålar på ryggen och min kropp börjar kännas som ett stort luftigt tempel, ett sånt urgammalt tempel i sandsten som ser mindre ut på utsidan men upplevs himmelskt stort när du kliver in. Och klangerna flödar fritt genom templet.
Fler klangskålar på rygg och upp till hjässan och ner till fötterna och de ljuder väl genom hela kroppen, det är som det finns mer utrymme i kroppen, cellerna får luft runt om sig, kan röra sig och vibrera med. När en av skålarna fördes som en åtta över rygg och bäcken blev templet ännu större, klangen nådde ända ut till väggarna och ut i varje hörn. Och klangen med skålen ut mot vardera axeln skapade en fin balansvåg till kroppens lodlinje.
De höga klangerna vid hjässan med fyra små skålar fyllde hjärnan med lekfullhet och hjärtat med glädje, hela överkroppen bara älskade ljuden och svävade högt. Och samtidigt fanns hela tiden kontakten med jorden med klang längs benen och den stora basskålen vid fötterna. Alla klanger och vibrationer längs hela kroppen blev till ett underbart bad i Stora Tonhavet.
Jag har haft mer energi och känt mig ännu mer grundad idag, och infektionen håller på att läka ut!"
Helena
       

 

"Utan att dra hastiga slutsatser, vill jag med några rad jämföra min tillstånd i september när jag kom till kursen "Den självläkande rösten" och det tillstånd jag befinner mig i idag efter 5 klangmassager. I september 2011, hade jag ont i min rygg, axlar och i sakrum (Jag har en fibromyalgi sedan 2000.) Dessutom var jag deppig, och hade inte kunnat skriva ett ord sedan 13 månader tillbaka (Det kändes inte bra alls för en författare!) "Om Rösten och dess ljud sägs skänka glädje och livsmod, öppna för våra potentialer, påverka cirkulation, immun-och nervsystem samt reglera sinnesstämningar", så kan jag bara påstå "It works for me" Utan att kunna mäta den ena eller den andra på vetenskapligt sätt, jag bara märker att: - jag har återupptagit min skrivning. Jag jobbar varje dag och får det intrycket att jag gör det på ett kreativt sätt. - Mina musklar gör betydligt mindre ont. Självklart jag tränar och går på behandling också. - Min plexus solaris som var låst, öppnar mer och mer och får ett större rum. Jag har bestämt mig att fortsätta med klangmassage. Och Marie är en tillgiven lärare!"
Mélanie Maroutian Med stort Tack!

 


"Jag vill tacka för klangmassagen. Mitt knä har fungerat bra, jag har varit rörligare och nästan ingen värk. Klangmassagen Du gav mig gjorde gott. Jag ser framemot nästa behandling" .
Ingrid.

 


"Jag skriver dig för att tacka för en helt fantastisk klangmassage! Skriver också för att berätta om hur jag upplevt de tre gånger jag nu varit hos dig.

Så här direkt efteråt känns det som jag är i ett enda töcken, samtidigt som jag fullständigt närvarande, inte i världen runt omkring mig utan liksom inuti. Ja, både fysiskt och mentalt är jag fullständigt närvarande i mig själv på ett mest förunderligt vis.

Det känns som varenda cell i min kropp är som kolsyra som bubblar omkring, det spritter liksom inuti fastän jag känner mig fullständigt lugn. Sinnet är helt lugnt medan kroppen känns som den ska lätta, som om jag skulle kunna börja sväva vilken sekund som helst. Kroppsdelarna känns alldeles lätta. En härlig känsla! :-) Kände mig nästan likadant efter första gången jag varit hos dig. Lite som om jag var i min alldeles egna bubbla av lugn fastän jag satt mitt bland folk på tunnelbanan och gick omkring i mataffären.

Andra gången jag var hos dig koncentrerade vi oss till viss del på min vänstra axel/skuldra/arm som jag haft problem med ett tag. Den varit spänd och värk har strålat ner från axel längs överarmen. Efter klangmassagen lättade smärtan avsevärt och spänning blev mycket mindre. Jag kunde lyfta armen högre redan nästa dag.

Jag har även känt en stor skillnad i min energinivå sen jag började klangmassagen, ja redan efter första gången. Efter två svåra år i mitt liv med tragedier, sorg, två flyttningar och ett jobb med stor stressnivå var jag nästan konstant trött önskade att få sova jämt. Nu har min energinivå kommit tillbaka och istället för att kämpa mig igenom livet känner jag jag har ork att leva mitt liv igen! Jag är så tacksam för att du hjälpt mig hitta tillbaka till den ljusa sidan! Tack! Tack! Tack! -- Med vänliga hälsningar".
Leena F.

 


"Igår hamnade jag på akuten med bruten handled. Jag är överkänslig mot smärtstillande medicin. Jag frågade om jag fick tona under den smärtsamma behandlingen istället för drogerna och det var ok. Marie! det fungerade utmärkt, läkaren och sköterskorna tyckte att jag skötte mig utmärkt under den smärtsamma behandlingen. Jag ser framemot nästa klangmassage. Än en gång Tack" .
Ingrid
.