EFT Emotional Freedom Technique

EFT Tapping bygger på samma system som akupuktur men utan att använda nålar. Du ”knackar lätt”, trycker varsamt eller masserar vissa punkter enligt ett enkelt schema, i ansiktet på händerna och på överkroppen. I en runda med tapping kan du adressera en mångfald av ämnen för att lugna nervsystemet, restaurera kroppens energibalans och för att hjälpa hjärnan att svara an på ett kreativt och hälsosamt vis. 
 
Du kan också använda EFT för självinsikt eller när du känner dig överväldigad och tyngd av något eller när intensiteten är alltför hetsig för ditt välbefinnande. Det finns veteskaplig forskning som stöder effekten av EFT. 
 
 EFT kan ge dig perspektiv så du kan välja det du innerst inne önskar här och nu och inte drivas av upplevelser i det förgångna, falska identifikationer eller övertygelser som en gång formades men som inte längre fungerar för dig. 

Övertygelser  ligger inbäddade i det undermedvetna och styr ditt liv utan att du är medveten om det. Varje gång du upptäcker och möter dessa övertygelser från det förgångna och neutraliserar spänningen i dem, erövrar du en bit av dig själv.
 
Du förbinder dig mer och mer med vem du verkligen är och den du är ämnad att vara.
 
Länkar:
www.eftuniverse.com
www.peacefulheart.se